Limbi:

Acest site este creat folosind datele Wikimapia. Wikimapia este un proiect de hărţi, deschis, colaborativ, cu contribuţia unor voluntari din întreaga lume. Acesta conţine informaţii despre 32075626 şi evidenţa acestora Află mai multe despre Wikimapia şi ghiduri de oraş.

Craiova - comentarii recente:

  • Universitatea din Craiova - Clădirea administrativă, milea a scris acum 1 an:
    Primul sediu al Rectoratului Institutului Agronomic și apoi al Universității, când clădirea din centru, a fostului Palat de Justiție, era doar parțial ocupată de facultățile Universității.
  • Scoala Postliceala Sanitara "Christiana", milea a scris acum 2 ani:
    În anii 1980 - 1988, la „indicățiile” lui Ceaușescu, o clasă a Liceului Sanitar din Craiova a fost scoasă din organigramă și „relocată” în cadrul liceului din Scornicești, care a devenit atunci singurul liceu din jud. Olt care avea profil sanitar.
  • centrul viticol, milea a scris acum 2 ani:
    Sortimentul licoros „Vinul Băniei” era faima acestei stațiuni între 1980 - 1989. Putea să concureze mult mai faimosul Vin de Porto.
  • Viile Prisaca, milea a scris acum 2 ani:
    Aici se produce sortimentul „Vin Bisericesc” folosit în procesiunile religioase, dar și la chiolhanurile popilor.
  • Fosta berărie Turist ("La Trei Craci"), milea a scris acum 2 ani:
    Un mit urban din anii '70 spunea că berea servită aici ar fi venit direct din tancurile fabricii de bere de peste drum, printr-o conductă care subtraversa șoseaua.
  • SC. STAR SA., milea a scris acum 2 ani:
    Construit pe locul fostei parcări pentru dube.
  • Lidl, milea a scris acum 2 ani:
    Construit pe locul fostei fabrici de pâine, care a fost demolată.
  • Insula Lacului, milea a scris acum 2 ani:
    Înainte de 1989 adăpostea cotețul lebedelor.
  • Romul, milea a scris acum 2 ani:
    Numele străzii nu are la origine etnia țigănească (rromă) și nici cunoscuta băutură alcoolică de origine sud-americană, ci derivă de la numele castrului roman Romula, situat la nord de Caracal.
  • Biserica Madona Dudu, milea a scris acum 2 ani:
    Biserica Madona Dudu a construit și finanțat câteva așezăminte caritabile, între care Școala Centrală de fete „Madona Dudu” (actualul sediu al Secției de Istorie a Muzeului Olteniei, aflat în vecinătate), un ospiciu destinat îngrijirii bolnavilor organizat mai întâi în chiliile bisericii, iar la 5 iunie 1891 avea să fie inaugurat noul ospiciu de la „Bariera Amarăzii” (actualul sediu al Liceului Pedagogic), primul ospiciu modern din Regatul României.
  • Ciuperca, milea a scris acum 2 ani:
    Fântâna arteziană veche era de forma unei uriașe farfurii așezată pe un pilon central, de aceea i se spunea „Ciuperca”.
  • Muzeul de Ştiinţele Naturii, milea a scris acum 2 ani:
    Până în anul 1977 aici a funcționat tipografia Ramuri.
  • Cimitirul Nord, milea a scris acum 3 ani:
    Atât de bine trăiesc românii după 1990, încât nu mai sunt locuri în cimitirele existente şi au trebuit înfiinţate altele noi, precum acesta...
  • SOFTRONIC, milea a scris acum 3 ani:
    Firma SOFTRONIC, prin fabrica de locomotive pe care aceasta o deţine (situată pe platforma industrială de nord-vest a Craiovei, în spatele ELPRECO, fosta Într. de Prefabricate din Beton) este continuatoarea de facto a mai vechii fabrici de locomotive din cadrul Uzinelor Electroputere, de unde provin de fapt inginerii şi specialiştii mai în vârstă, cu o bogată experienţă în domeniu, cu care aceasta şi-a început activitatea. În prezent a depăşit nivelul tehnologic al produselor "firmei mamă" din perioada comunistă şi a reuşit să se impună pe piaţa internaţională, înaintea concernului suedez ASEA, de la care a fost cumpărată licenţa pentru fabricarea primelor locomotive electrice din România.
  • Clădirea fostei centrale telefonice 7D şi a oficiului telefonic interurban (prin centrala manuală), milea a scris acum 3 ani:
    Înainte de 1980, când telefonia automată interurbană ("cu prefix") deservea numai câteva dintre marile oraşe, legăturile telefonice din mediul rural şi oraşele mici se realizau exclusiv prin centrale telefonice manuale. În cadrul acestora liniile telefonice ale abonaţilor erau interconectate (la cererea acestora) prin nişte "cordoane cu fişe" (de genul cablurilor cu mufe jack folosite astăzi pentru căştile audio) de către telefonistele operatoare (femei, în general) pe nişte panouri mari cu pupitre de lucru, având capacităţi individuale de 100 - 300 linii. Miile de linii telefonice erau partajate în zeci de asemenea panouri şi pupitre, care aici ocupau sala de la parterul clădirii şi erau deservite permanent (în fiecare schimb) de peste 50 telefoniste operatoare. Cu căştile pe urechi, acestea trebuiau să vorbească 8 ore zilnic, de multe ori continuu, cu operatoarele de la celelalte centrale, mai mici, din întregul "lanţ" telefonic între fiecare pereche de abonaţi aflaţi în localităţi diferite, iar vacarmul din interior răzbătea până în stradă, chiar dacă ferestrele erau duble şi închise ermetic. Astăzi toate aceste interconexiuni sunt realizate automat în centrale electronice, timpul de stabilire a unei legături fiind mai scurt de 1 secundă, comparativ cu acele 10 - 30 minute necesare atunci, când numărul limitat de linii dintre centralele "zonale" (care deserveau o localitate sau o parte din aceasta) şi această centrală "de judeţ" impuneau uneori timpi de aşteptare considerabili pentru eliberarea acelora necesare. Deasupra sălii de la parter, la etajele clădirii, era centrala automată de tip "7D", cu o capacitate maximă de 9000 linii telefonice, la care erau legaţi abonaţii din mun. Craiova.
  • Partea rauletului neingropata , Ion Antonescu (vizitator) a scris acum 3 ani:
    Fereastra de aerisire a canalului colector, unde cacatii in fermentatie isi cedeaza o parte din parfum locuitorilor adorabili.
  • Hipodromul Craiova, Antonescu (vizitator) a scris acum 3 ani:
    Terenul aferent hipodromului, aflat în interiorul ovalului pistei pentru curse, nu a mai fost întreținut încă din 1980, de aceea a ajuns să fie invadat de vegetație sălbatică (boscheți). În prezent aceasta este folosită ca adăpost pentru boschetari și lupanare (cuplăraiuri) de ocazie pentru escapadele amoroase ale priapiștilor.
  • Sc Reloc Sa, milea a scris acum 3 ani:
    REparaţii + LOComotive = RELOC
  • Casă particulară construită recent în curtea spitalului, milea a scris acum 4 ani:
    Loc malefic, bântuit de spiritele morților spitalului Preda care erau tăiați în morga care a funcționat pe acest loc.
  • Școala Nr. 23, Perspico a scris acum 4 ani:
    :))))) Ba da! Eu! O scorpie isterica!